ÜSKİDAR BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ BAŞLIYOR


                            Üsküdar Bilim ve Fikir Festivali Başlıyor

Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 19-20 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek "5. Bilim ve Fikir Festivali" öncesi protokol imza töreni düzenlendi.

Taksim’de bir otelde gerçekleşen törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin yanı sıra İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan liselerin müdürleri ve rehberlik öğretmenleri katıldı. Törenin açılış konuşmalarını, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptı.
Tarhan, "Eğitim sadece bilgi aktarmak değil ki, beceri de kazandırmaktır. Bizim kültürümüzdeki fazla koruyuculuk, çocukların takdir yetkisinin körelmesine yol açıyor. Çocuğun karar verme ve takdir yetkisini, köreltmeden onu hayata hazırlayabilmek çok önemli. Bunun için çocuğun şansını denemesine fırsat vermemiz gerekiyor. Eğitimin farklılıklar üzerine inşa edilmesi lazım. Farklılıklar üzerine inşa edilirse eğitim, yetenekler ortaya çıkar. Öğretmenlerimiz de yetenek avcısı olurlar. Ayrıca çok önemli olan merak ve hayret duygusunu da öne çıkarmak gerekiyor. Merak ve hayret duygusu için ise rutinin dışına çıkmak gerekiyor. Çünkü merak duygusu başarının motorudur. Öğretmen ise öğrenmenin can suyudur." ifadelerini kullandı.
Lise dönemindeki gençleri gözlemlemeye, düşünmeye ve icat çıkarmaya yönlendiren, özgün projelerin yarışacağı festivale bu yıl Sağlık Bilimleri, Fen ve Teknoloji Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç kategoride başvuru kabul edilecek. Festival, 19-20 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek.


 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SALGIN AVM'LERİ NASIL ETKİLEDİ

RADYONUN ESKİ DİNLEYİCİLERİNDEN METİN UÇAR KENDİ DÖNEMİNDEKİ RADYO YAYINLARINI ANLATTI